24–26 mars. Inside you there is / Erik Valentin Berg

Tre performers befinner sig i ett rum som är totalt, utan vare sig början eller slut. Allt som finns finns där. Det är som att de är födda här, enbart präglade på varandra, utan verklig kontakt med omvärlden. De visas upp. Det finns ett showelement inrepeterat, det har något plågat, nästan kontraintuitivt över sig. Vem som har satt dem här och vad som egentligen håller dem fångna är oklart. De redan suddiga gränserna som avgör vad som är instinkt, socialisering eller känslor flyter ihop. Trots deras förmåga att organisera sig har de ännu inte krossat sitt motstånd.

Inside you there is är en meditation om fångenskap med utgångspunkt i den tragiska arbetsplatsolyckan på Kolmårdens djurpark 2012 då en djurskötare ensam gick in till åtta vargar i ett varghägn.


24 mars kl 19.00
25 mars kl 19.00
26 mars kl 16.00

Weld
Norrtullsgatan 7

Boka: book.weld.se


Koncept, koreografi, musik: Erik Valentin Berg
Framförande och koreografi: Andrea Diaz, Roberto n Peyre, Nadja Voorham
Ljusdesign: Christoffer Lloyd
Tekniker: Stella Kruusamägi
Produktion: Luxuria Produktioner
Residensstöd: MDT

Möjliggjord med ekonomiskt stöd av Kulturrådet

Följande dansare har också deltagit i forskningen för detta arbete:
Ane Carlsen, Anton Hedevang, Roula Argiri Samiotaki, Bartłomiej Mikuła, Brina Dokl, David Anstey, Emma Kerttula, Evelina Jakobsson Potenciano, Joanna Kerkelä, Kacper Migas, Laura Linna, Lena Kienzer, Mira Jochimsen, Nelia Naumanen, Nellie Björklund, Pénélope Touvier, Philippa Felländer-Tsai, Maja Grimstedt


ERIK VALENTIN BERG (SE)
född 1984 i Stockholm, är konstnär huvudsakligen verksam inom fältet för koreografi. Han arbetar med organisation av den sociala kroppen, mysterium och språk. Arbetet har bland annat presenterats av MDT, Weld och publicerats i Koreografisk Journal. Erik har en kandidatexamen i konstvetenskap vid Södertörns högskola (2007) och en Masterexamen i koreografi från Stockholms Konstnärliga Högskola (2022).


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm