11+12 mars. END FEST på Weld. Immunsystemet / Goldberg,Lolax,Nyberg

Immunsystemet är en föreställning som i en intim publiksituation undersöker det vardagliga obehaget. Den utgår från kroppens politiska historia och välmåendets baksida, med fokus på de mjuka, läckande, sårbara delarna av kroppsligt liv. Genom en personlig undersökning av kroppens futtighet och dess tillkortakommanden riktas uppmärksamheten mot kroppsliga aktiviteter och vad de representerar.

Den var den naturligaste sak i världen, kroppen, den förelåg och utförde sitt verk även om man inte ägnade den en enda tanke. Den utgjorde en lycklig förening av löst och fast, av flytande och stelnat, slem och emalj, överhuvudtaget föreföll den att vara en skickligt för att inte säga konstfärdigt uttänkt helhet av delar som, betraktade var för sig, kunde te sig skrattretande och i vissa fall frånstötande. Summan, kroppen som anordning och sammanhang, förtjänade både aktning och beundran.

Rosalind Goldberg, Sandra Lolax och Stina Nyberg har samarbetat sedan 2008. Deras samarbete bygger på ett delat intresse av kroppens biologiska och sociala konstruktion, och metoder för att utforska de grumliga vatten som de befinner sig i. De utför en koreografisk grundforskning i hur vår omgivning, vår biologi och våra levda erfarenheter formar kroppen och dess sätt att röra sig på. För varje projekt formulerar de alltid formen för samarbetet och vilka metoder de använder sig av. Tillsammans har de slutfört projekten A Section of Falling (2008), A White Rhythm Section (2009), Weapons of Mass Production (2010) och Fake Somatic Practice (2011). Deras verk har presenterats på Tanztage Berlin, Lofft Leipzig, Schauspielhaus Chemnitz, Schauspielhaus Bochum, festivalen Dialog Dance i Kostroma Ryssland, Uferstudios i Berlin, Tou Scene i Stavanger, Moderna Dansteatern och Weld in Stockholm.

————————-

Citatet ovan är från Torgny Lindgrens ”Hummelhonung” (1995)

Koreografi och framförande: Rosalind Goldberg, Sandra Lolax, Stina Nyberg
Kostym och scenografi: Ingela Ihrman
Ljusdesign: Josefin Hinders

Deltidsmedarbetare: Tom Engels, Anne Schuh, Ida Arenius, Tiia Kasurinen

Stöd: Kulturkontakt Nord, Stockholms Stad, Stockholms Läns Landsting samt c.off residens
Samproduktion: Mad House Helsinki, Skogen, Weld
Produktion: Anställningskooperativet Interim kultur

————————-

Immunsystemet
är Welds bidrag till END FEST som pågår i Stockholm den 9-12 mars

Läs mer om END FEST här