14+15 mars. Dørken / Jennie Bergsli (NO/SE) & Alice Slyngstad (NO)

Alice Slyngstad och Jennie Bergsli har samarbetat genom flera projekt med skiftande roller och perspektiv. Dørken är deras första projekt som duo och har premiär på Weld den 14+15 mars.


14 mars kl 20.00
15 mars kl 20.00

Weld
Norrtullsgatan 7

Boka: book.weld.se


Dørken är en fortsättning på dansaren och koreografen Jennie Bergslis (NO/SE) och konstnären Alice Slyngstads (NO) samarbete. Verket utgår från interdisciplinära performancepraktiker som utforskar ett utökat röstomfång som koreografi.

Som performers och koreografer kombinerar Jennie och Alice sina konstnärliga erfarenheter av bildkonst och dans, och söker nya former av intimitet mellan röst, kropp, teknologi och identitet.

Verket undersöker nervsystemets subtiliteter och de vibrationer som kan släppas lösa mellan performativa kroppar och deras publik. De utforskar de sociala och somatiska förhandlingar som formar rösten och försöker syntetisera alternativ.

Dørken är en audiovisuell performance som riktar uppmärksamheten mot texturer i andetag, gutturalt avfall och tvetydighet. Titeln pendlar mellan att referera till däcket i ett vibrerande maskinrum på ett stort fartyg och den känsla av lätthet som föregår svimning, känslan innan du dyker ner i Dørken.


Av och med: Jennie Bergsli och Alice Slyngstad
Ljud, dans, ljus, textil, koreografi: Jennie Bergsli och Alice Slyngstad
Kostym i samarbete med Ine Gyllensvärd
Teknisk assitans: Mali Dönmez
Outside eye och samtal med Unn Faleide

Samproducerat av Weld

Med stöd av Arts and Culture Norway, Norwegian Association of Visual Artists och residens på Tou Scene Stavanger (NO), Weld Stockholm (SE), Kunstcentrum BUDA Kortrijk (BE) och Skogen Göteborg (SE)

Varmt tack till Thale Krogtoft Jensen för vokalsessioner, Jenny Hval, Ida Haugen, Urd J. Pedersen, Jussi Andersson för fantastiska samtal, Colin Eccleston, Bjørn Eriksson för teknisk support


JENNIE BERGSLI
född i Skien, Norge, är dansare och koreograf baserad i Stockholm. Hennes arbete utgår från experimentella dans praktiker, som bearbetar materiella och klangfulla perceptioner och fiktioner om intimitet. Jennie skapar kollektivt genom olika konstellationer – ofta i tvärkonstnärliga verk genom performance, dans, ljud och installationer. Hennes verk har presenterats på Black Box Theatre ﴾NO﴿, Spriten Kunsthall (NO), Dansmässan ﴾SE﴿, Les Urbaines ﴾CH﴿, Kunstnernes Hus ﴾NO). Som dansare har hon nyligen arbetat i Listening Dance av Lisen Ellard ﴾SE﴿, Breath in The Wild av Shiraz Amar (IL) och DUNKEL av Olivia Riviere & Lisen Pousette ﴾DK/SE﴿. Jennie har en kandidatexamen i dans och performance från Stockholm UniArts sedan 2019.

ALICE SLYNGSTAD
växte upp i Sykkylven, Norge, och bor och arbetar i Oslo. Slyngstads verk består av text, ljud, performance och installation. Genom att navigera i intima och sårbara relationsmaterial i autoteoretiska skrivpraxis utforskar de utrymmen, klyftor och relationer mellan språk, den i sig queera kroppen och sociala eller tekniska infrastrukturer. Deras verk har nyligen visats i solo- och grupputställningar på Vleeshal Center for Contemporary Art i Middelburg (NL), Palmera i Bergen (NO) och UKS i Oslo (NO). Deras föreställningar har presenterats på olika institutioner, inklusive Bodø-biennalen (NO), EYE Filmmuseum i Amsterdam (NL), Kunstnernes Hus i Oslo (NO) och på Les Urbaines i Lausanne (CH). Slyngstad studerade vid Sandberg Institute i Amsterdam och vid Oslo National Academy of the Arts.


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm