16 + 17 maj: GOOD GIRLS GO TO HEAVEN, BAD GIRLS GO EVERYWHERE

GOOD GIRLS GO TO HEAVEN, BAD GIRLS GO EVERYWHERE
FRÉDÉRIC GIES med FIEDEL och ANTON STOIANOV

Den franske dansaren och koreografen Frédéric Gies återvänder till Weld i sällskap med dj´n Fiedel och bildkonstnären Anton Stoianov i ett 3 timmar och 38 minuter långt experiment.

Frédéric Gies blev förälskad i Fiedels musik till vilken han dansade många gånger under hans set i på Berghain i Berlin där Fiedel bor. Fiedel började spela offentligt som dj i mitten av 90-talet, under måndagskvällar på en klubb med namnet Subversiv. En technoklubb som sedan dess utgjort ett centralt inslag i Berlins undergroundscen. Fiedel är också del av MMM, ett samarbete mellan Fiedel och Errorsmith. Deras spår “Donna” är en ofta spelad techno klassiker. Hösten 2012 startade Fiedel sitt eget skivbolag under namnet "Fiedelone" för sina egna produktioner.

Berlin var också mötesplatsen för Frédéric och Anton Stoianov. De sågs ofta på den mytomspunna klubben Basso, ett ställe där ett flertal konstnärer umgicks, arbetade och festade tillsammans. De delade också många nätter och dagar på Berghains dansgolv. Frédéric föreslog Anton ett samarbete i detta projekt efter att ha sett hans storskaliga abstrakta målningar. De är gjorda helt utan färg och pigment. Anton Stoianov Istället skapar istället sina målningar av använda strumpor. En ny samling av dessa konstverk presenteras i april 2014 på xavierlaboulbenne, Berlin.

Koncept och dans: Frédéric Gies
DJ: Fiedel
Golvinstallation: Anton Stoianov


FRÉDÉRIC GIES

är dansare och koreograf. Han är också lektor i koreografi och konstnärlig ledare för MA-programmet på DOCH. Danspraktiker är centralt i hans arbeten där han söker efter artikulationen av somatik, dans, koreografi och politik.

Experimentet GOOD GIRLS GO TO HEAVEN, BAD GIRLS GO EVERYWHERE är en del av Frédéric Gies’ forsknings projekt, som förnärvarande bedrivs på DOCH / UNIARTS

Tack till Paz Rojo

Producerat av Weld