MDT c/o Weld: Dan Johansson & Daniel Sjökvist 29/2-2/3

Weld öppnar dörrarna för Moderna Dansteatern C/O, ett projekt där MDT sprider samtidsdans på andra platser under den period som deras fasta scen och studio på Skeppsholmen renoveras. Våren 2008 skulle Teater Scenario fungera som en tillfällig scen för MDT:s C/O verksamhet. Tyvärr har en vattenskada satt stopp för flera inplanerade gästspel på Teater Scenario, vilket gjort att två föreställningar nu flyttats till Weld.

Dan Johansson & Daniel Sjökvist

Fredag 29/2 19.00
Lördag 1/3 19.00
Söndag 2/3 16.00

Biljetter bokas via mail på biljett@modernadansteatern.se eller på ticnet tel 077-170 70 70

Två dansare möts i nytt verk. Dan Johansson och Daniel Sjökvist har känt varandra i 20 år men har aldrig arbetat tillsammans förrän nu. Föreställningen blir ett första möte och en återförening. ”En föreställning om bristen på samspel och viljan att mötas”, beskriver de själva.
Verket heter TVÅ. Helt enkelt för att det framförs av två personer och är inspirerat av just mötet mellan två individer och deras känslor.
Rädsla eller kärlek, känslor som styr våra val. Daniel och Dan har försökt att beskriva en relation som består, även i ett illa fungerande tillstånd.

Dan Johansson har arbetat med många namnkunniga svenska koreografer som Eva Lundqvist, Per Jonsson, Philippe Blanchard, Rasmus Ölme och nu senast Örjan Andersson.

Daniel Sjökvist har arbetat på Göteborgs Operans balett, Nederlands Dans Theater och Cullbergbaletten. Han har medverkat i kreationer av bland annat Tero Saarinen, Sidi Larbi Cherkaoui, Wayne McGregor, Jacopo Godani, Paul Lightfoot och Johan Inger. Daniel har även dansat i stycken av bl Mats Ek, William Forsythe, Ohad Naharin, Jiri Kylian

Koreografi / idé: Dan Johansson & Daniel Sjökvist
Musik: Pärt : Fratres, Förlag: LM Edition AB, Stefan Levin, Daniel Sjökvist
Text: Daniel Sjökvist
Röst : Märta Ramsten
Dockor: Christina Ånmark
Ljus och ljudtekniker: Lina Kramar
Foto: Thomas Zamolo