Nicole Beutler 26 okt kl 19.00

Konstnärspresentation – Nicole Beutler (DE/NL)

Koreografen, performern och curatorn Nicole Beutler verksam i Amsterdam, är först ut i Welds serie ”This is what I do" där koreografer och konstnärer delar med sig av sin praktik och presenterar sitt konstnärliga utövade.

Nicole Beutlers arbete rör sig mellan dans, performance och bildkonst. Under de senaste åren har hon turnerat i Europa med den framgångsrika föreställningen ”Dialouge with Lucinda” som är en cover på två koreografier av den legendariska amerikanska koreografen Lucinda Childs. Nicoles allra senaste verk heter "The Garden" och är en koreografi som behandlar relationen natur och kultur. Nicole eftersträvar att artikulera sinnesförnimmelse och erfarenhet, genom föreställningar, installationer och skrivet material. I alla hennes verk undersöker hon dansens funktion i relation till performance och teater.  


Nicole Beutler född i Munchen är koreograf, curator och performer. Hon bor och verkar sedan 1993 i Amsterdam. Hon har studerat bildkonst och tysk litteratur vid högskolorna i Munster och Munchen och utbildat sig i koreografi på SNDO i Amsterdam. År 2005 grundade Nicole Beutler Lisa, en Amsterdam baserat kollektiv för scenkonstutövare. Där fortsätter hon att initiera projekt som möjliggör för reflektion och möten. Från 2008 till 2010 var hon dans och performance curator vid Frascati Theatre i Amsterdam. Där curerade hon bland annat för Something Raw festival 2009 och 2010. Hon arbetade i många år, i en mängd olika roller med koreograf och artist Paz Rojo och har arbetat med flera projekt av David Weber-Krebs och Hooman Sharifi. Nicole är sedan 1999 performer i ”The Show Must Go On” av Jérôme Bel. Hon är också konstnärlig rådgivare för andra koreografer och gästlärare vid School for New Dance Development  och skolan för mim vid Amsterdams School of the Arts (AHK).  

http://www.nbprojects.nl

http://www.youtube.com/watch?v=md374oWtyzU

 

Med stöd av Konstnärsnämnden

 

Weld, Norrtullsgatan 7. (t-bana Odenplan)