16+17+18 nov. The Art of Laboring (TAoL) / Nefeli Oikonomou

 Verket är en resa genom den ändlösa öknen av koreografi, som spekulerar över sociala rörelser, arbetsförhållanden och hybrider av dans-historia. ‘The Art of Laboring’ lyssnar till födelsens koreografi, men också koreografins födelse: vad det betyder att arbeta, vad det betyder att skapa och åter-aktivera idéer, danser och situationer; att vara i labor. Två kroppar dyka ner i olika koreografiska territorier och ideologier för att testa hur arbetsförhållanden påverkar kommande tillstånd av aktiviteter.

Vad är scenkonstnärens status i dagens anställningsmiljö? Vad skulle Loie Fuller anse som performance i dagens arbetsförhållanden? Vilka instruktioner skulle en postkonceptuell koreograf ge? Vilka typer av arbete krävs för att ge födelse till olika spekulationer?

Ett verk som observerar koreografiska rörelser och faciliterar publiken och performers att kontemplera över förutsättningar och biprodukter från denna arbetskraft. TAoL spekulerar kring alternativa, oigenkännliga former av arbete, i en framtida miljö där dans och koreografi inte längre behöver cirkulera genom kapitalistiska grundprinciper, utan kan vävas fram i kreativa arbetsmiljöer.

Koreografi / koncept: Nefeli Oikonomou och medarbetare
Medverkande: Nefeli Oikonomou och Sebastian Lingserius
Kompositör: Franz Edvard Cedrins
Extern konsult: Aleksandar Georgiev
Video: Aleksandra Sende
Foto: Danae Economou

Premiär och Samproduktion: Weld,
Residens stöd: C.off och Studio Lake Berlin

Med stöd av: Kulturrådet och Stockholms Läns Landsting