18-20 nov. Synchronization in process / Anne-Mareike Hess (LU/DE)

Anne-Mareike Hess nya dansverk Synchronization in process är en koreografisk essä om vår tids ständiga strävan efter global synkronisering och en balanserad tidsekologi på ett socialt, kulturellt och ekonomiskt plan. Föreställningen fokuserar framför allt på den betydelsefulla rollen som synkronisering spelar i vår gemenskap. Publiken bjuds in till ett vibrerande rum där ljud, ljus och tre dansare förlorar sig i den extremt subtila, men ändå överskuggande kraften av synkronisering. Ett konstant förhandlande mellan att närma sig varandra och svänga in och ut ur rytmer som kulminerar i ett tätt tyg av sammanvävda relationer.

En våldsam längtan efter att bli ett i samma tidpunkt i en koreografi där kropp, ljud och ljus successivt upplöses i varandra…

Koncept & koreografi : Anne-Mareike Hess
Dansare: Sunniva Vikør Egenes, Naama Ityel, Anne-Mareike Hess
Scenografi & kostym: Katrin Fürst
Ljuddesign: Marc Lohr
Ljusdesign: Brice Durand
Dramaturgi: Thomas Schaupp

Tack till: Jérôme Konen

Samproduktion: Centre de Création Chorégraphique Luxembourgeois TROIS C-L (LU)
Med stöd av: Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neimënster, FOCUNA – Fonds culturel national, Fondation Indépendance, Ministère de la Culture Luxembourg, Botschaft des Großherzogtums Luxemburg in Deutschland, Dock11 Berlin, Tanzfabrik Berlin.

Teaser for "Synchronization in process" by Anne-Mareike Hess from AM Hess on Vimeo.

19 november kl 18.00
-Visning av filmen "Crowded Exersises" av Anna Ådahl och föreläsning av dramaturgen Thomas Schaupp.

Thomas Schaupp är verksam i Berlin som dramaturg för dans. I sitt föredrag kommer han att presentera idéer kring begreppet synkronicitet och de avgörande roller det synkrona spelar i vår vardag. Särskilt fokus kommer ligga på videoverket "Crowded Exercises” av Anna Ådahl och Synchronization in process av Anne-Mareike Hess som han även varit dramaturg för. Två exempel på konst som visar betydelsen av detta ämne i vårt samhälle.


ANNE-MAREIKE HESS (LU/DE)
är dansare och koreograf. Som frilansande dansare och performer har Anne-Mareike Hess arbetat med William Forsythe (Human Writes), Ingri Fiksdal (cosmic body), Rosalind Goldberg (MIT and Jump with me), Miriam Horwitz (Nijinsky) med  flera. Hon har arbetat som assistent till ett antal koreografer och som dramaturg för koreografen Marina Tenorio. Anne-Mareikes koreografier har visats på ett  flertal festivaler i Europa och Canada.
2012  fick Anne-Mareike Hess Prize for emerging artists av “Stiftung zur Förderung junger Talente”, Luxembourg. 2015 Belönades Anne-Mareike med “Danzprais” från Ministry of Culture [Lu]. Anne-Mareike Hess och regissören Miriam Horwitz utgör konstnärsduon‘Horwitz & Hess’. Deras senaste produktion Palais idéal erhöll 2015 Stuttgarts dans och teaterpris (DE).

Thomas Schaupp (DE)
studerade teater- och dansteori vid Freie Universität Berlin. Som dramaturg han samarbetar med flera koreografer, för närvarande med Kat Válastur, Enrico Ticconi & Ginevra Panzetti, Anne-Mareike Hess och Stian Danielsen bland andra. Som föreläsare och kritiker har han blivit inbjuden till festivaler och konferenser i Europa och Kanada. Under 2016/17 är han gästlärare vid HZT i Berlin.