8 nov. Öppen visning. Weld Extended: William Nylind + Virpi Pahkinen

Koreografen Virpi Pahkinen har arbetat med dansaren William Nylind i soloformat. Inbjudan till koreografen bestod av att dela med sig av sin praktik och att skapa koreografiskt material kopplat till 12 minuter komponerad musik av den svenske tonsättaren Tomas Björkdahl.


Fri entré

8 november kl 18.00, 18.30, 19.00

Kvällen fortsätter sedan med det nystartade projektet Open Corners Stage Lab där vi får möta 8 vänner och tidigare klasskamrater på gränsen mellan examen och arbetsliv som dansare.
Läs mer om Open Corners Stage Lab.

Weld
Norrtullsgatan 7

Boka: book.weld.se


William Nylind
är en svensk/vietnamesisk dansare, koreograf och lärare. Hans konstnärskap är sprunget ur ett spektrum av känslor och hans verk har visats på Weld. Han har en bakgrund inom kampsport och yoga och har jobbat med koreografer som Thiago Granato, Femke Gyselinck, Anna Herrmann, Petra Howard och Isabel Lewis.

Virpi Pahkinen
är en av Nordens ledande koreografer och solodansare och har verkat vid dansscener i närmare 50-tal länder. Hennes karriär har även tagit henne till okonventionella scener som biblioteket i Alexandria och Nobelfesten i Stockholm. Hon har skapat flera koreografier för internationella danskompanier som polska Balet Poznanski, Vietnam National Opera Ballet och Stockholm 59° North. Hennes nya koreografi Changes hade premiär Kulturhuset i våras.


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm