2+3+4 Okt. Warriors: Chiron in Aries, Recital #1 / Frédéric Gies (FR/SE)

Warriors: Chiron in Aries, Recital #1 är en koreografi inspirerad av mytologi och astrologi där fyra dansare rör sig till ett technoset av Fiedel. I intensiva och individuella solon, skapade i nära relation till musiken, uttrycker de en självklar och ren viljestyrka och en djärv önskan till motstånd.

Genom att kanalisera utomvärldsliga krafter åkallar de rebelliska, närmast offerlika danser. De omvandlar ilska till motstånd och konstruktiv handling snarare än att uttrycka en meningslös destruktiv kraft. I dessa solon sägs inte “jag” på bekostnad av “vi”, utan snarare till kollektivets tjänst. Lika mycket som dansarna utstrålar ren viljekraft och kompromisslöst mod, avslöjar de också dolda sår i ett offrande av deras egen sårbarhet.

Även om verket varken handlar om astrologi eller mytologi relaterar det till dess symboliska och poetiska kvaliteter. Tillsammans förkroppsligar danserna olika arketyper, från Chiron “den sårade helaren” till flertal rebelliska, krigs- och skyddsgudinnor.

Warriors: Chiron in Aries, Recital #1, är den första delen i en kommande cykel av fyra verk som lyfter fram dansens förmåga att tala utan att demonstrera något.

2 oktober kl 19.00
3 oktober kl 19.00
4 oktober kl 19.00
Weld, Norrtullsgatan 7
Boka: book.weld.se

———————————————–
Koreografi:Frédéric Gies
Dans: Frédéric Gies, Disa Krosness, Julia Plawgo, Andrea Svensson
Original soundtrack: Fiedel
Ljusdesign:Thomas Zamolo
Konstnärlig assistent:Elizabeth Ward
Kostym:Grzegorz Matlag
Mentor/astrodramaturg:Renee Sills

Samproducerad av Inkonst, Weld och Skogen / residens vid MARC och SITE
med stöd av Kulturrådet och Malmö stad
Tack till Anna Grip

Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm


FRÉDÉRIC GIES (FR/SE)
är en franskfödd konstnär och koreograf inom experimentell dans idag baserad i Sverige. Hans arbete kommer ur rigorösa forsk- ningsprocesser inom rörelse vilka närs av hans erfarenheter inom somatiska praktiker samt mer specifika former av samtida dans, hans tidigare balett-träning och deltagande på technoklubbar och raves. De danser han skapar bryter på olika sätt ner hierarkierna och skillnaderna mellan olika dansformer. Frédéric Gies presenterar sitt arbete- och undervisar internationellt. Han har varit ledare för MA-programmet i koreografi på DOCH-SKH (2012-2018). Han har samarbetat i olika format med konstnärer som Isabelle Schad, Alice Chauchat, Manuel Pelmus, DD Dorvillier, Jefta van Dinther, Anna Pehrsson, Elisabeth Ward m. fl. Han har länge samarbetat med den tyske dj:n Fiedel (Berghain / Ostgut ton) och bildkonstnären Anton Stoianov. 2018 skapade han Tribute för Weld Company.


Med anledning av Covid-19

Vi har för närvarande begränsat antal platser med säkert avstånd mellan stolarna. Endast förhandsbokning gäller. Kom i tid.
OBS! För allas skull ber vi publiken att hålla avstånd till varandra och undvika köbilning.