2+3 oktober. Osynliga Teatern:Radio Ballet and The Transparent Shadow

2+3 oktober kl 18.00, 19.00 och 20.00
Weld presenterar Osynliga Teatern med ett nytt plats-specifikt verk. Radio Ballet and The Transparent Shadow är en föreställning i totalt mörker där den fysiska närvaron av dansare ersatts av publiken, binaurala inspelningar och ljudduschar och där besökaren rör sig i ett gränsland mellan dansarna och sin egen fantasi. Hur upplevs dans när det yttre visuella inte är en del av upplevelsen? Hur upplevs den kroppsliga närvaron när du inte längre ser en kropp?

I Radio Ballet and The Transparent Shadow samverkar olika konstnärliga discipliner som koreografi, rumslig installation, binaural ljuddesign och radioberättande för att skapa en sammanhängande sinnesupplevelse där publiken agerar både vittne och aktiv deltagare.  

Osynliga Teatern startades av Tomas Rajnai och Jens Nielsen under radioutbildningen på Stockholms Dramatiska Högskola. Tomas Rajnai har tidigare arbetat som curator och producent med en magister från Internationella Curator linjen på Stockholms universitet och Jens Nielsen är tidigare utbildad som konstnär vid Grafikskolan i Stockholm. Båda delar intresset för att skapa filmiska upplevelser med hjälp av ljud. Med Osynliga Teatern skapar de interdisciplinära, plats-specifika föreställningar där de experimenterar med publikens relation till utförandet med ambition att inspirera besökarna att upptäcka nya relationer till sin omgivning, både personliga och arkitektoniska.

I deras verk arbetar de inte enbart med rummet/stadsrummet och ljudbilden, utan även med att hitta en känsla inifrån besökaren, att skapa viljan att agera i den konstruerade världen, en situation där varje besökare känner en nyfikenhet att själva utforska handlingen. Verken uppmanar besökaren att kliva in i en värld där verklighet, det upplevda och det imaginära strålar samman.

Läs mer om Osynliga Teatern

Koncept/koreografi: TOMAS RAJNAI / JENS NIELSEN
Framförd av: EMMA TOLANDER
Röst: JOANNA DAHLGREN
Teckningar/Animation: ANNA JUHLIN
Grafisk design: JACOB HUURINAINEN

Inspirerad av novellen – THE COUNTRY OF THE BLIND av H-G WELLS

Producerad med stöd av Kulturbryggan och Konstnärsnämnden

Tack till produktionsbolaget Ljudbang