Performance av Emily Roysdon 1 aug.

"This is an experimental live performance. There is no central text, you will not be entertained, you will be asked to make sounds, and partake in a filming” (Emily Roysdon)

Medverkande: Malin Arnell, Emma Hedditch, Klara Lidén, Chris Riddselius, Dean Spade, Emily Roysdon med gäster.

Emily Roysdon (1977) är en New York-baserad interdisciplinär konstnär och skribent. Hennes arbete behandlar språk, minne, kollektivitet och de processer som skapar historia. Hon arbetar med video, foto, text och performance. Hon är redaktör för och en av grundarna av den queerfeministiska tidskriften och konstnärskollektivet LTTR. Roysdons arbete har kunnat ses på en rad internationella gallerier och filmfestivaler och hennes texter har publicerats i ett stort antal böcker och magasin. Hon avslutade Whitney Museum Independent Study Program 2001 och tog en interdisciplinär MFA på UCLA 2006. För närvarande är hon IASPIS-stipendiat här i Stockholm.

Emily Roysdons nya performance är den andra delen i en serie som undersöker relationen mellan bild och rörelse(er). Projektet består av konceptuella rum och scenarier som bjuder in publiken att ta del av improviserade händelser och därmed bli medaktörer i projektets idéer. Dessa händelser är ”live action-non events”, det vill säga aktiva scener som strävar efter att skapa samarbete i nuet.

I detta verk sker händelsen inom fyra storskaliga fotografier på hjul. Koreografin behandlar idéer kring risk och relationer, återvändande och det omöjliga samt teaterns konventioner, där de rörliga bilderna vid sidan om aktörernas kroppar ersätter det talade språket.

Performancen pågår samtidigt som ett filmprojekt, som både kommer visas och produceras under kvällen. Det samlade filmmaterialet handlar om relationen mellan dokumentation och upplevelse, vilket är en förlängning av performancens samband mellan bild/rörelse.

Den första delen av projektet, "social movement”, kommer också visas på film i anslutning till performancen.

Läs mer på emilyroysdon.com

Performancen sker i samband med MAKE OUT en utställning på Studio 44 . Läs mer

Fri entré (kom på dörren, inga biljetter bokas i förväg)

Weld, Norrtullsgatan 7,(t-bana Odenplan) 08-309450