Ride The Wave Dude 15-17 oktober

Krõõt Juurak (EE) och Mårten Spångberg  

Premiär den 15 oktober kl 19.00.
Spelas 16 oktober kl 19.00 kl. och kl 23.00 samt den 17 oktober 
kl. 16.00 på Weld.

Biljetter 100 kr (60 kr stud) bokas på info@weld.se

Mårten Spångberg återvänder till Weld med en gåtfull duett skapad tillsammans med den estniska koreografen Krõõt Juurak. Genom ett hårdkokt koncept med repetitioner i ett kök vänder de ut och in på sammanhang, menings produktion och dansens former. Ride The Wave Dude är en inre resa som fokuserar på görandet- aktiviteten. Det handlar om att fånga vågen, hitta linjen och möta framtiden.

Krõõt Juurak är ursprungligen från Tallin och numera verksam i Wien. Hon är utbildad vid SNDO Arnheim, och har därefter gjort egna verk, till exempel "Once Upon" (2006) och samarbetat med andra konstnärer som Anne Juren i "Look Look", gjort en serie dialoger med bildkonstnären Ralo Mayer, och medverkat i open source plattformen Everybody's. Sedan 2008 är hon en del av konceptbandet Chicks on Speed.

Mårten Spångberg är en performance relaterad konstnär och aktiv i Stockholm. Han är internationellt etablerad, i synnerhet med solot "Powered by Emotion" (2003), och aktiv i International Festival, ett samarbete som utforskar gränser mellan koreografi och arkitektur. Mårten Spångberg har från 2005 samarbetat med koreografen Xavier Le Roy i ett flertal konceptuella verk på scenen och i utställningsformat. Sedan 2008 är Spångberg ansvarig för koreografiprogrammet vid Dans och Cirkus Högskolan i Stockholm.

 

Weld, Norrtullsgatan 7 (t-bana Odenplan) tel 08-309450 info@weld.se