Robert Steijn (NL): Deer Dance – 22 och 23 februari

Deer Dance – allowing myself to get high in the clouds of imagination av och med Robert Steijn (NL)

 
Robert Steijn utgör en säregen röst i europas dans- och performancekontext. Känd för sitt lekfulla och shamanistiska utforskande av den poetiska kommunikationen mellan konsten och livet.

Den 22 och 23 februari introducerar vi hans magiska tänkande på Weld med solot Deer Dance. Publiken bjuds in till att ifrågasätta förekomsten av osynliga energier och verkligheter. I Deer Dance låter Robert Steijn ett rådjurs energi flöda igenom sina egna rörelser och söker på så sätt upplösa relationen mellan sig själv och  publiken. 
Redan som barn utforskade Robert rådjuren i skogen hemma i Holland. Intresset för rådjuret och andra djur har inte avtagit genom åren, snarare tvärtom. Hans strävan att omvandlas till djur har skapat en möjlighet för honom att rikta sig in på relevanta frågor från ett perspektiv ur vilket nya insikter kan växa. Robert Steijn inledde sin karriär som kritiker och har sedan dess närmat sig koreografins värld. Idag är han verksam som regissör, koreograf och dansare. Under de senaste åren har han utvecklat en transparent scennärvaro som inte tillåter honom att låtsas eller ljuga. Eller är han en charlatan?   
 
OBS! Efter föreställningen den 23 februari hålls ett publiksamtal med Robert Steijn.
Biografi:
Robert Steijn har tillsammans med Frans Poelstra grundat kompaniet United Sorry, baserade i Wien. De gör verk för teatrar, gallerier och för offentliga rum. Deras senaste projekt (2012), Green Conversations, tog plats under ett helt år i Wien. År 2011 gjorde United Sorry performancen Propaganda för performancegruppen Symptoms i Budapest. Robert har också samarbetat med koreografer som Latifa Labissi (Rennes), Anne Teresa Keersemaeker (Bryssel), Maria Hassabi (New York), Georg Blaschke (Wien) och Christina Rizzo (Bologna). Han skriver manus och regisserar teaterpjäser för Theater im Bahnhof i Graz, Theater der Jungen Welt i Leipzig, och jobbar med marionettspelaren och bildkonstnären Stefanie Oberhoff i Stuttgart. Tillsammans med den franska bildkonstnären Christine Laquette har han nyligen gjort en performance i Nantes om konst och shamanism som går under namnet ”Never Forget the Jungle”. Han har just påbörjat ett nytt solo för gallerier som heter ”It Is In Your Hands Stupid” och hade premiär i Helsinki november 2012.     
Intervju med Robert Steijn

www.unitedsorry.com