Rodrigo Sobarzo, 17 och 18 april

Rodrigo Sobarzos komplexa tankevärld materialiseras på okomplicerade vis genom en konkret utvidgning av gränserna mellan koreografi, kropp, röst och rum. Under två kvällar i april tar han Welds rum i besittning med solot UNITED STATES.

Hur kan vi låta oss upptas av transienta tillstånd? Vilken slags uppmärksamhet krävs för att visualisera dessa  mentala tillstånd? Om man begrundar närvaron av varats olika tillstånd (eller olika nivåer av medvetande), genomsyrar de varandra i ett oändligt förlopp? Hur påverkar dessa ständigt närvarande källor rummet, scenen, om man föreställer sig den som ett koncentrationsfält?

Vilka primära kvalitéer måste finnas i ett rum för att framkalla ett visst medvetandetillstånd? Kan det vara sköra och efemära förnimmelser som färg, en viss vibration eller en frekvens? Kan vi dela en förståelse för dessa förnimmelser? Kan vi förenas i perceptionstillstånd, frammanat av det slumpartade mötet mellan färgerna och rummets betraktare?

United States of Contemplation, ändrar på ett subtilt sätt vår perception, hur vi konstruerar rumsligheter, omfamnar minnesprocesser och frilägger färg.

Medvetet uppehåller vi oss i sfären innan mening blir till. Hängivet tror vi blint på våra sinnen och på kraften av introspektion.

United States of Attention
United States of Sensation
United States of Perception
United States of Concentration 

Koncept och regi:
Rodrigo Sobarzo de Larraechea (CL/DE)
Ljusdesign:
Jan Fedinger
Ljuddesign:
Steve Martin Snider

RODRIGO SOBARZO DEL LARRAECHEA (CL/DE) har studerat koreografi vid SNDO. Hans verk MINING har visats på bland annat Dansens hus i Stockholm samt i Amsterdam, Bassano del Grappa, Belgrad, Berlin och Bryssel, Ljubljana, Poznan och Warszawa. Hans verk produceras av Het Veem Theater i Amsterdam, där hans senaste verk UNITED STATES (2011) och THE HARVEST (2012) hade premiär. Som dansare eller samarbetspartner har han varit med  i verk av Ivana Muller, Jefta van Dinther, Martin Nachbar, Jeremy Wade och An Kaler.