SHOES OFF 7+8/12-2007

Shoes off är ett showcase med konstnärer som har haft residens på Weld. Shoes Off bjuder på nattföreställningar, DJ, party och alldeles fantastisk fotmassage.

7+8 december 2007 kl 22-04
Dörrarna öppnas 22. Föreställningarna börjar 23.
Weld, Norrtullsgatan 7 (vid Odenplan)
entré 60kr biljetter bokas på 08-309450, 0735 44 62 46 eller info@weld.se


Ur programmet:

-Born in the 80’s av Bess. Dans: Moa Hanssen. Koreografi: Mirjam Klebel(Ö) Sthlmspremiär.
-Utdrag ur någonting annat. Dans och Koreografi: Johan Thelander. Röst: Lisa Dillan (NO).
-Montage 2. Dans: Simon Norrthon. Koreografi: Anna Koch.

DJKJ vänder plattor under natten.
Nico Thoemmes (student vid Laban Contemporary Dance school) ger fotmassage.

Mera om föreställningarna och konstnärerna på Shoes Off:


Born in the 80´s (Stockholmspremiär)

Dansperformance i nonsenstappning med förskjutna betydelser och ironiska kast. Moa Hanssen gestaltar flera olika personers berättelser. Hon berättar humoristiska och hjärtskärande historier och frågar oss vad vi vill veta om hennes bakgrund. En uppsättning med tydliga referenser till musikalfilmen A Chorus Line med Michael Douglas och Alyson Reed. Föreställningen vänder ut och in på ett decennium och dess politik, estetik och våld.

Bess är det scenkonstnärliga arbete som Moa Hanssen och Mirjam Klebel (Ö) skapar tillsammans sedan 2001. Bess´ arbete kännetecknas av absurditet, ironi, humor och en okonventionell mix av olika tekniker, allt med en stark vilja att drabba betraktaren. De arbetar kontinuerligt med att utveckla nya variationer av samarbete och fokusera delvis olika aspekter av närvaro, diversitet och autenticitet. Kärnan av arbetet är kroppens möjligheter till kommunikation. Bess har haft residens på Weld under 2007 för att arbeta med föreställningen.

Moa Hanssen är dansare och koreograf med bas i Stockholm och utbildad på SEAD i Österrike och på TISCH/New York University. Hon har studerat Dans- och Teatervetenskap samt Idéhistoria. Sedan 2001 arbetar Moa tillsammans med dansaren och koreografen Mirjam Klebel (Ö) med Europa som arbetsfält. Just nu arbetar hon i projektet Conveyer med Ann Rosén m.fl. (premiär 9:e februari 2008), med en performance för Art´s Birthday i Umeå i samarbete med tonsättaren Aron Hidman och Moonshake, i den internationella plattformen INPEX och har sedan hösten 2006 produktionsplats på Weld.

Mirjam Klebel är dansare och koreograf från SEAD i Österrike och TISCH/ New York University. Hon har fått ett 1års-stipendium vid Tanzquartier Wien och ett residensstipendium vid Dance Space och Movement Research, New York. Sedan 2001 arbetar Mirjam med dansaren och koreografen Moa Hanssen under namnet Bess. Hon arbetar just nu bland annat med den australienska koreografen Zoë Knights och arbetar under hösten tillsammans med koreografen Matej Kejzar i Ljubljana (SLO) i föreställningen Little Red Riding Hood. Mirjam undervisar också vid Mozarteum i Salzburg. Mer info: www.myspace.com/doublebess

 

Utdrag ur någonting annat
Verket 'Utdrag ur någonting annat' består av en serie miniatyrer/fragment i solo- och duettformat. Under processen har de medverkande utforskat vad som sker i skarvarna mellan en form och en annan, med fokus på ljud och rörelse. Verket är en del av projektet Visuell rytm. Ett projekt som arbetar med perception av rörelse utifrån olika givna ramar. Projektets interdisciplinära form är ett nyskapande förslag då konstformerna inte är underordnade varandra utan istället möts på lika basis. Projektets första del är ett samarbete med den norska improvisationssångerskan Lisa Dillan och har urpremiär den 5 december på Fylkingen.

Johan Thelander är dansare och koreografisk konstnär. Han är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm och vid P.A.R.T.S. (Performing Arts, Research and Training Studios) i Bryssel. Under drygt fem år drev han gruppen nobody production (Bryssel), som han startade tillsammans med franska film regissören Ryan le Garrec. Johan dansade under flera år med danskompaniet Rosas och arbetar idag som frilansare med bas i Stockholm. Han är konstnärlig ledare för frigruppen Arthea, ett eget konstnärligt initiativ med fokus på danskonst, och är producent för PRODUKT, en annorlunda produktionsgrupp för scenkonst. Mer info: www.arthea.se

Lisa Dillan är improvisationssångerska (Norge). Lisa har jobbat som frilansare inom improvisation och nutida musik sedan 1991 och undervisar i improvisation vid Norges Musikhögskola. Hon är just nu aktuell med sin solokonsert där hon utforskar den akustiska rörelsens potential. Hon gästade bland annat Fylkingen i Stockholm hösten 06. Mer info: www.lisa.dillan.no


Montage 2
I Montage 2 har det omsorgsfullt vaskats fram ett rörelsearkiv bestående av olika sorters rörelser. Dels genom att ha botaniserat i Simon Norrthons roller genom åren och dels genom rörelser funna i den koreografiska processen. Montage utforskar värdemått, lagringar, minne och perception genom sammanfogningar av disparata element. Föreställningen rör sig genom subtila uttryck mellan dans, teater och performance. Föreställningen spelas även på Nordwind festivalen i Berlin den 30 nov och 1-2 dec.

Anna Koch är dansare/koreograf och konstnärlig ledare på Weld. Anna rör sig i sin yrkesroll i många sammanhang. Hon har arbetat och bott utomlands och skapat ett brett internationellt kontaktnät. Hon förekommer ofta i konstvärlden och inom teatern. Under året har hon bl.a haft ett residens i Beijing och är just nu aktuell i produktionen Delirium 27 på Stara Elektrarna I Ljubliana, (SLO). Anna är även med i den internationella plattformen INPEX. Mer info