Slowfall 6 nov-15 nov

Premiär torsdag 6/11 kl 20, spelas även 7-8/11 kl 20 och 9/11 kl 16 samt 13-15/11 kl 20

Slowfall.
Koncept, koreografi och dans: Mårten Spångberg
Ett rum uppstår, öppet, vänligt, i all sin enkelhet. Ett rum i vilket tystnaden berör. Man ligger, lyssnar, blundar. Ögonen sluts, öppnar sig återigen. Spångberg är sysselsatt. Han är omsorgsfull. Det känns bra, skiftningarna fram och tillbaka mellan hans meditation och tecknande. Skiften du kan använda för att sträcka dig längre in i verket, eller för att sjunka djupare i dina egna fantasier. Sabina Holzer om Slowfall i www.Corpusweb.net

Slowfall är ett stycke magi utan överraskningar. Mårten Spångbergs senaste arbete för scenen tar sin utgångspunkt i den mänskliga existensen – självet, våra verkligheter, våra drömmar. Slowfall vill besöka ditt innersta.

Slowfall är en serie dansföreställningar som utforskar relationer mellan chakra-energi, teckning och dans. Energifält pulserar medan en serie överlappande teckningar och aktioner formar en luddig storyboard. På så vis kan betraktarens egen fantasi animeras och framstå som tingens och erfarenheternas måttenhet.

Mårten Spångberg bor och arbetar i Stockholm. Han har en bakgrund som bl.a. dans- och performanceskribent. Verksam som dramaturg, dansare, koreograf, festivalansvarig, curator, gästprofessor vid Institutionen för Applied Theatre Studies i Giessen. Tillsammans med Tor Lindstrand driver han International Festival. Han har initierat Inpex, ett projekt för att internationalisera svensk scenkonst med stöd av Konstnärsnämnden. För närvarande är han ansvarig för den nyinrättade mastersutbildningen för koreografer på Danshögskolan i Stockholm. Mårten Spångberg har utnämnts till doktorand vid Danshögskolan.

Mer info:

www.international-festival.org
www.sarma.be/nieuw/critics/spangberg.htm
www.inpex.se