Svarta svanor 31 okt -11 nov

Premiär fredagen den 31 oktober kl. 19.00. Spelas även lördag den 1 november kl 19.00 och söndag kl. 16.00 samt skolföreställningar den 4 och 11 nov.

I "Svarta svanor" har konstnären Ingela Nilsson och ljussättaren Susanna Hedin bjudits in av koreografen Anna Koch som medskapare av en ny version av det stycke för 8 dansande skådespelare som hade premiär på Weld i våras (en annan svansjö). Trions intresse ligger i de(re)konstruktion av respektive genrers material och ett ifrågasättande kring ordningar och värdemått. Det nya styckets rörelser samplas från den föregående koreografin och låter sig färgas av en ljusskulpturinstallation och en konstkreation. 
 
Medverkande: Joel Lallerstedt, Kajsa Linderholm, Niki Gunke Stangertz, Paul Moerman, Hanna Sjögren-Devrient, Agneta Wallin, Thomas Wijkmark.

Svarta svanor, svarta svanor
glida som i sorgetåg,
leta sjunkna solars skimmer
i den nattligt dunkla våg.

Mörk, liksom i eld förkolnad,
är den rika fjäderskrud,
näbben, stum i blodig purpur,
ännu bär om branden bud.

Vita svanor tamt i vassen
kryssa efter gunst och bröd;
ut på djupet, svarta svanor,
ut,  i barn av natt och glöd.

Susanna Hedin utbildar sig till ljusdesigner på Dramatiska Institutet. Hon är en av grundarna och konstnärerna i scenkonstnätverket Limbo i Stockholm, där hon hittills gjort ljus och scenbild till sju produktioner. Senast är hon aktuell med ”Freakshow” av Jens Östberg och ”Singnalfel” av Hamadi Khemiri

Ingela Nilsson
behandlar i sitt arbete frågor kring ordning, kontroll och kaos. Hon är nyexaminerad från Konstfack och i november även aktuell på Fashionplay #5, med arbetet 'ett stycke' (2006) – ett verk som undersöker vår föreställning om kläders estetik och funktion.

Anna Koch är koreograf och konstnärlig ledare på Weld. I höst är hon aktuell med koreografin till "En vanlig dag i helvetet" på Nationalteatern i Oslo. Hon turnerar med sitt solo "To become Montage 3" till ArtLab i Venedig och har dessutom medverkat i performance festivalen Navinki i Minsk. I våras hade hon premiär på "En annan svansjö" på Weld

Biljetter 100 kr bokas  på info@weld.se eller på 08- 309450

 

 

Weld, Norrtullsgatan 7 (t-bana Odenplan) info@weld.se   08-309450