The Scale, 3+4 sept

The Scale-
en duett av Josefine Larson Olin och Igor Koruga (SRB)

Welds höst startar med en duett som arbetats fram under ett sommarresidens. The Scale är en duett som föreslår en koreografisk verklighet som skiftar mellan aktivitet och passivitet genom idéer om kroppens vätskor och energiflöden i relation till olika danspraktiker. Projektet synliggör ett behov av att ifrågasätta nivåerna av dessa aktiviteter.

För att  ett "flöde" skall ske, vill vi dela med oss av vårt sammanhang. Vi bjuder in er till te och kakor, vackra palmer och solnedgångar, och uppmuntrar er till att skriva en recension, göra yoga eller vila en stund.

Med och av: Igor Koruga och Josefine Larson Olin
Dramturgiskt stöd: Tova Gerge
Med stöd av: Konstnärsnämnden, European Cultural Foundation – STEP Beyond Grant och Weld

Josefine Larson Olin är utbildad på Balettakademien och arbetar som dansare och koreograf. Hon har samarbetat med koreografer och konstnärer i Sverige och internationellt sedan 2009. Hon är aktiv inom Bermudatriangeln som är en internationell plattform för koreografi. Josefine tilldelades danceWEBstipendiet och Anders Sandrews stipendium 2009.

Igor Koruga är dansare och koreograf från Belgrad. Han är utbildade inom olika konstnärliga program och har samarbetat med skilda danskonstnärer i Serbien och internationellt. År 2009 mottog han två stipendier: Nomad Dance Academy och danceWEB. Igor har även tagit läst antropologi vid universitetet i Belgrad.J ust nu är han student vid MA programmet Solo / Dans / Autorship (SODA) vid University of Arts and Inter-university Dance Centre i Berlin, Tyskland.

 

 

 

Weld, Norrtullsgatan 7, t-bana Odenplan,www.weld.se,info@weld.se