Två solon 19+20/6-07

Adèle Essle och Niklas Valenti i var sin solokoreografi

Under våren har dansarna Adele Essle och Niklas Valenti arbetat på var sitt solo i Welds studio. Här har de utforskat koreografi och solodansen som form. I mars hölls två öppna "work in progress" visningar för en intresserad publik som gav feedback och samtalade kring det pågående koreografiska arbetet. Nu presenteras deras solon i en enkel föreställningsform.

Adèle Essle är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolans moderna linje och på Stockholms Teaterinstitut. Hon är frilansande dansare och har medverkat i ett flertal produktioner med moose dancecompany och Bo Arenander. Hon har även arbetat med koreografer och regissörer som Charlotte Engelkes, David Hernandez (Bryssel) och Anna Koch.

Niklas Valenti är en autodidakt hiphopdansare som på senare år har utbildat sig inom nutida dans och teater på bl.a. Danshögskolans collegeår för streetdansare och vårdinge by´s folkhögskola.Han är en frilansande dansare som tidigare har arbetat med koreografer såsom Camilla Ekelöf, Petter Jakobsson och Måns Erlandsson. Niklas har även varit aktiv gatuartist, undervisar i dans och medverkar som dansare i teaterpjäser och modevisningar.

Tisdag 19 juni, kl. 20
Spelas även onsdag 20 juni, kl. 20.00
Entré 40 kr
Biljetter kan reserveras på tel. 08-30 94 50 eller info@weld.se

Weld Lab ger möjlighet till koreografisk återväxt, interdisciplinära samarbeten och fördjupade processer och är intresserad av förnyade konstnärliga tillvägagångssätt. Vi ger plats till både yngre samt mer etablerade konstnärer.