Weld Company med ”Phoenix” på Dansens Hus! 28+29 april

Phoenix är ett verk skapat tillsammans med koreografen Rebecka Stillman. På scen möter du 13 danskonstnärer som genom skilda koreografiska metoder utforskare vad det innebär att vara just ett kompani på scen. De dyker ner i den kunskap och erfarenhet de tillsammans har för att se vad som kan komma ut på andra sidan elden. I fokus står hur en kompanikropp byggs, dess sociala såväl som fysiska egenskaper.

Med restriktionen ’No Talking, No Props’ har Weld Company sedan starten 2013 bjudit in svenska och internationella koreografer att skapa verk och ställt frågor kring vad dans är idag. Weld Company är inget vanligt danskompani – det är en spekulation, en process, ett arbetssätt – och en möjlighet att blicka både framåt och bakåt i danshistorien.

WELD COMPANY
består av dansare och koreografer från olika generationer och sammanhang som tillsammans fördjupar sig i olika koreografiska arbetsmetoder och i frågor kring det kollektiva och det gemensamma. Weld Company är initierat av Anna Koch, Welds konstnärliga ledare. 

REBECKA STILLMAN
har de senaste femton åren engagerat sig i många olika koreografiska projekt. Ibland som initiativtagare, ibland som kollaboratör och ibland som dansare. Parallellt har hon även fortsatt att utbilda sig, på Kungliga Svenska balettskolan, SEAD (Salzburg), Södertörns högskola, Stockholms universitet samt på masterprogrammet i koreografi vid Dans och Cirkushögskolan.

MEDVERKANDE
Koreografi: Rebecka Stillman tillsammans med Caroline Byström, Robin Dingemans, Sybrig Dokter, Marie Fahlin, Pavle Heidler, Noah Hellwig, Elias Girod, Disa Krosness, Josefine Larson Olin, Sandra Lolax, Robert Malmborg, Per Sacklén, Kajsa Sandström, Hanna Strandberg, Andrea Svensson, Anna Westberg.

På scen:    
Caroline Byström, Robin Dingemans, Sybrig Dokter, Marie Fahlin, Noah Hellwig, Elias Girod, Disa Krosness, Robert Malmborg, Sandra Lolax, Per Sacklén, Hanna Strandberg, Andrea Svensson, Anna Westberg

Ljusdesign och rum: Chrisander Brun
Kostym: Erik Annerborn

Bild: Sepidar Hosseini (efter originalfoton av Weld Company)

Producerat av Weld i samarbete med Nordberg Movement
Med stöd av Kulturrådet, Stockholm Stad och Stockholms Läns Landsting

weld.company.se
http://dansenshus.se/event/phoenix/

 
SKRIVARSTUDIOS
Tre torsdagseftermiddagar på raken arrangeras skrivarstudios på Dansens Hus, som del av arbetet med kommande föreställningen Phoenix.

Skrivandet relaterar till idén om ett repertoar danskompani, i det förflutna, nuet och in i framtiden. Vi skriver från åskådarens positionen, för alla som skapar dans och från en plats av hopp.

treesandoctopusesblog.wordpress.com

Första skrivarsession 7 April 13.00 – 16.00
Dansens Hus. Wallingatan 19, Dansklotet

Andra skrivarsession 14 april 13.00 – 16.00
Dansens Hus. Wallingatan 19, Dansklotet

Tredje skrivarsession 21 April 13.00 – 16.00
Lokal meddelas senare

Förhandsvisning av Phoenix på Supermarket torsdag 21 april kl 16.00

Weld Company gör en studiopreview med delar av Phoenix på Red Spot-scenen på den internationella konstnärsdrivna konstmässan Supermarket

Svarta huset, Telefonplan.