Work in progress-23/11-2007

Fredagen den 23 november kl 19.00 Fri entré
Tio dansande skådespelare i en personlig tolkning av Svansjön. (work in progress)
En projektredovisning av Anna Kochs koreografiska arbete med skådespelarna; Moa Zerpe, Thomas Wijkmark, Åsa Widéen, Hanna Sjögren-Devrient, Paul Moerman, Paula McManus, Kajsa Linderholm, Joel Lallerstedt, Niki Gunke Stangertz och Agneta Wallin, inom ramen för Teaterhögskolans sex månader långa fortbildning ”Den dansande skådespelaren” för professionella skådespelare.

I vår personliga tolkning av Svansjön har vi strukit storsvanarna och prinsen helt ur handlingen och koncentrerat oss på bakgrundens småsvanekollektiv.

När får en koreograf chansen att arbeta konstnärligt/koreografiskt under en längre tid med en stor grupp dansare? När får en grupp skådespelare chansen att arbeta konstnärligt/koreografiskt under längre tid med en koreograf?

Under heltid i en period om tre veckor har dagarna började med uppvärmningsklass för att bättre lära känna den dansande kroppen och för att utveckla en gruppdynamik, därefter konstnärligt processarbete.

Arbetet har varit så fruktsamt att gruppen organiserat sig för att i en närliggande framtid kunna fortsätta processen och även förverkliga akt 2 och 3 av Svansjön.

Denna kväll visar vi: Akt 1- work in progress ca 30 min

Musik: Pyotr Tchaikovsky

Välkomna!

Weld
Norrtullsgatan 7 (T-bana Odenplan)
Tel: 30 94 50
info@weld.se
www.weld.se