15 juni. Water @ Weld. Workshop: Delta – An Ocean Call: Second Wave – Water Body

Välkommen till Delta, en koreografisk plattform för deltagande arbete. Ett rum för deltagande projekt, dans, utbyte och koreografisk diskurs i workshop och publikationsformat.

Som svar på publikationen ”Delta – An Ocean Call” och dess olika perspektiv på vatten, är Delta glad att bjuda in dig till en kväll med den svensk-armeniska danskonstnären Melody Panosian.

Denna workshop tar sin utgångspunkt i Melodys duett Water-Body och blandar röst, dans och meditation med potentialen att relatera till andra genom ljuden i det delade utrymmet. Arbetet refererar till boken ’Relational Becoming’ av Kerstin Meißner som är kulturforskare och kritisk pedagog.

Under tre timmar kommer Melody att dela med sig av sitt arbete med ljud och rörelse genom olika övningar, såsom att undersöka maktförhållanden (inter-relationellt och agens), att uppfatta sig själv och andra, dikter i form av gåtor, butoh-inspirerade perceptions övningar för ljud, andning och röst meditation, samt rörelse.

Det kommer att bli en kortare uppvärmning i början av workshopen, men för dem som behöver längre tid att värma upp sin kropp och röst, rekommenderar vi att man kommer lite tidigare och värmer upp på egen hand.

Vi öppnar en timme innan workshopen börjar. Klä dig bekvämt och tillåtande för rörelse. Det kommer att finnas lättare förfriskningar.


Melody Panosian
är en svensk-armenisk danskonstnär, född 1982 i Uppsala/Sverige. Panosian har en bakgrund inom elektronisk musik, riot samba och noise musik. 2004-2006 studerade hon dans & koreografi vid Gotlands Dansutbildningar i Visby. 2019 tog hon examen i fri konst & media konst vid Hochschule für Grafik und Buchkunst Leipzig i Tyskland. Hennes arbete har visats på Künstlerhaus Bethanien, Ausland och Kino Babylon (Berlin) Galerie für Zeitgenössische Kunst, Neues Rathaus, Galerie KUB, Kontor 80, Moritzbastei etc (Leipzig). Vidare har hon uppträtt på Frascati Theater (Amsterdam), Kunstverein Leipzig, Teatergalleriet (Uppsala), Weld (Stockholm), och Sophiensaele (Berlin) för att nämna några. Sedan 2021 är Melody Panosian tillbaka i Stockholm efter många år utomlands.

Izabella Borzecka
arbetar som kurator, producent, redaktör och arrangör i Stockholm. Hon är grundare och ledare för den ideella organisationen PAM, som fungerar genom mobilt bibliotek, residens, förlag och arrangörsverksamhet med fokus på experimentella publikationsformat, koreografi och andra rörelsebaserade praktiker. Izabella har varit verksam inom den fristående kultursektorn i Stockholm de senaste tio år, som verksamhetsledare på c.off, producent på kritiklabbet och styrelseordförande i Folk i Skärholmen för att nämna några. Tillsammans med Pontus Pettersson arrangerar hon Delta.

Om Delta
Delta är en sammankomst för koreografiskt och performativt arbeta att delas och praktiseras tillsammans. Det är en plattform för deltagande projekt, dans, utbyte och koreografiskt undersökande. Delta fungerar som ett deltagande rum där en inbjuden gäst delar sin koreografiska praktik och intention bortom scenen, på golvet tillsammans med publiken. Delta arrangeras av Pontus Pettersson tillsammans med Izabella Borzecka med stöd av Kulturrådet.

”Delta – An Ocean Call” är en publikation om vatten berättelser, narrativ och praktiker med bidrag av Bronwyn Bailey-Charteris, Paul Maheke, Axel Andersson, Sindri Runudde, Vibeke Hermanrud, Elly Vadseth, Daniela Bershan, Sabrina Seifried, D.N.A. (Dina El Kaisy Friemuth, Neda Sanai and Anita Beikpour), Every Ocean Hughes, Adham Hafez, Pontus Pettersson och Alice MacKenzie. Grafiska design av Sara Kaaman.


covid-19:
Stanna hemma om du känner symptom eller har träffat andra som misstänker eller testats positivt för covid-19. Meddela oss din avbokning via mail så vi kan ge din plats vidare.