7+8+9 dec. Frédéric Gies + Weld Company: Tribute

När jag försökte föreställa mig vad den koreografi skulle vara som jag fått i uppdrag att skapa åt ett danskompani som ”syftar till att återupptäcka och omvärdera den gamla institutionen danskompani” kom en rad danser jag sett tillbaks till mig. Var och en av dem nära förbunden med en dansare jag såg i mörkret på dansgolvet eller från en en stol i teatersalongen. Dessa minnen är mer avtryck i min kropp än bilder. De är också grundläggande för min egen dans. De utgör mitt bibliotek.
/ Frédéric Gies

Många danser dansas i en dansares kropp och dansen är alltid en produkt av andra danser såväl som en inbjudan till kommande danser. I Tribute gör Frédéric Gies sitt bibliotek tillgängligt för dansarna i Weld Company till att skapa danser som samlar de poetiska, delikata och råa texturerna hos tidigare danser, ytterst närvarande som ett löfte de danser som komma skall.

Koreografi: Frédéric Gies
Ljus: Thomas Zamolo
DJ: Fiedel
Dans:  Anna Westberg, Robin Dingemans, Marie Fahlin, Sybrig Dokter, Per Sacklén, Elias Girod, Disa Krosness, Caroline Byström och Andrea Svensson

Weld Company är initierat av och konceptualiseras av Anna Koch/Weld och produceras av Weld.

Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm