12 april. Talkin´ Blues + Från Beyoncé till Bach

Talkin´Blues/Marcus Doverud
Gäst: Anna Lindal
+
Från Beyoncé till Bach/Anna Koch
Gäster: Alma Söderberg och Tian Rotteveel

12 april kl 20.00 – 22.00

Weld
Norrtullsgatan 7
T-bana Odenplan

Boka: book.weld.se

Weld bjuder på en kväll med samtal om och med musik.
Talkin´Blues som öppnar kvällen är ett koncept utvecklat av Marcus Doverud. Här har han bjudit in violinisten Anna Lindal till att spela och dela tankar kring musik.  Andra häften av kvällen sker med anledning av Anna Koch/ Welds samarbete med Stockholm Konstnärliga Högskola/DOCH och den fristående kursen ”Från Beyoncé till Bach” som behandlar relationen mellan dans/koreografi och musik/ljud. Kvällens gäster är Alma Söderberg och Tian Rotteveel som varit verksamma parallellt inom fältet men aldrig mötts i ett publikt sammanhang.

TALKIN´ BLUES
– musik, samvaro och fantastisk spekulation
Som en blandning av radions ”duellen” och ”på minuten” fast livs levande och i samma rum. Vi lyssnar på och tänker med musik i olika stilar och konstellationer.

ANNA LINDAL
är en av vår tids namnkunniga violinister och en personlighet med musikalisk projektionskraft som förtjänar att vida höras och uppmärksammas. En företrädare för hur enträget förvärvad kunskap och lyhördhet förvaltas på ett sätt som inspirerar till fortsatt nyfiket utforskande och odlande av precision, skönhet och omsorg.

MARCUS DOVERUD
är scenkonstnär med bakgrund inom musik, filosofi, koreografi och performance. Han har givit ut boken Viformation tillsammans med bildkonstnär Liv Strand som han länge samarbetat med. Nyligen hade hans föreställning _Hudjaget_ premiär och för närvarande arbetar han med _Samples Songs and Prayers_ samt förbereder projektet _Att tänka med musik_.

Curerat för Weld av Marcus Doverud

FRÅN BEYONCE´TILL BACH
Gäster: Alma Söderberg och Tian Rotteveel

Från Beyoncé till Bach är en fristående kurs på DOCH/ Stockholms Konstnärliga Högskola som behandlar praktiska och teoretiska ingångar till hur musik och ljud används inom dans och koreografi. Inbjudna koreografer, kompositörer och teoretiker delar med sig av tillvägagångssätt och personliga relationer till musik genom teoretiska föreläsningar och praktiska workshops. Kursen reflekterar kring hur de oberoende konstformerna verkar parallellt, samverkar, förstärker och understödjer varandra. Vidare analyseras dessa former från historiska, politiska, ekonomiska och estetiska perspektiv.