17–20 juni. Water @ Weld. Solo: A Dog Called Drama

A Dog Called Drama
– Solo av och med Pontus Pettersson

Våren 2020 började Pontus spela dragspel, en ensam övning och vibrerande strävan, både andligt och fysiskt. Dragspelet kan ses som rörelse såsom vågor och andetag, en evig passion. En ensam resenär och vindens melankoliska förtvivlan. Hans första solo på sju år ’A Dog Called Drama’ kan ses som forskningen av ’All Departures Are Waves’ gjuten i singularform genom Pontus egna historia, praktik och dans.

Arbetet är inspirerat av många, men för att nämna några; ”I bomullsfältens ensamhet” av den franska dramatikern Bernard-Marie Koltès, begreppet ”Deep Listening” av den amerikanska kompositören Pauline Oliveros. Romanen Aqua Viva av den brasilianska författaren Clarice Lispector.

Om föreställningen har en skugga kommer den att leda oss till en manlig figur, men liksom våt färg rör den sig med tyngdkraften och blir material, långt ifrån bild. På natten, när skuggorna dansar i frånvaro av solen – låter som vibrationer, skapas en vågig sfär från vilken man kan föreställa sig havets kallelse, att framkalla det förflutna för att fortsätta framåt.

Koreografi, text, scenografi och kostym: Pontus Pettersson

Water @ Weld är samproducerad av Weld och MARC med stöd av Statens kulturråd


Pontus Pettersson
är en svensk konstnär och koreograf baserad i Stockholm. Pontus arbetar inom det utvidgade området koreografi och samtida dans. Hans konstnärliga arbete är en blandning av olika praktiker och genrer, där text, föremål, skulpturer och koreografiska instruktioner är sammanlänkade. Genom att tillämpa koreografi på allt han gör, går hans arbete från installationer, poesi och fontäner till objekt, kattpraktik och dans. Pontus fick sin dansutbildning vid Danmarks nationella skola för scenkonst och har en magisterexamen i koreografi från Stockholms Konstnärliga Högskola och en i konst från Konstfack. Han är en återkommande gäst på Weld och MARC. Förutom sitt konstnärsarbete initierade och kuraterade han den deltagande, rörelsebaserade plattformen Delta tillsammans med Izabella Borzecka och dans- och performancefestivalen My Wild Flag tillsammans med Karina Sarkissova.


Med anledning av Covid-19 genomför vi våra publika händelser med begränsad publik, säkra avstånd och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm