12–14 maj. Figuren / Hugo Hedberg

Figuren är en föreställning om den tvetydiga viljan att förvandlas till en figur. Genom sång och rörelse utforskas transformation och längtan.

Ny inför sin omgivning rör sig en figur, nyfiket och förvirrat, i en park i Stockholm. Den gäspar och stånkar när den släpar sina tunga fötter genom det gröna gräset. Skyddad av skumgummi möter figuren sin omvärld med en längtan om att bli fri. Genom ballader om acceptans, hybris och ambivalens guidar figuren oss på en ljudlig resa bort från vardagen.


Av och med: Hugo Hedberg
Kostym: Konrad Lidén
Mask: Michaela Hansson
Foto: Emelie Eriksson
Tack till Klippotek1, Gröna Dalen, Jussi Andersson, Veronica Alfredéen and Ellen Nordlund


Observatorielunden

12 maj kl 18.00
13 maj kl 18.00
14 maj kl 16.00

Samling på Weld, Norrtullsgatan 7 senast 10 minuter innan föreställning

Boka: book.weld.se

Dessutom

SONOTOPER interaktiv koreograferad ljudperformance på Weld

12 maj kl 19.00 och 20.30
13 maj kl 16.00 och 19.00
14 maj kl 13.00 och 14.30

Entréavgift till SONOTOPER gäller även för Figuren

Läs mer här


HUGO HEDBERG
är en koreograf och konstnär baserad i Stockholm. Med en interdisciplinär praktik undersöker han, ofta med humor och musikalitet, relationen mellan tvetydighet och identitet. Hans verk har tidigare visats på Weld, Kvit Galleri i Köpenhamn och PARTS-festivalen i Berlin. Hugo har en kandidatexamen i fri konst från Konsthögskolan i Oslo och en Masterexamen i koreografi från Stockholms Konstnärliga Högskola. Hedberg ingår även i ett samarbete med den norska koreografen Karen Eide Bøen. Tillsammans har de visat verk på Rosendal Teater, Meteor i Bergen och Scenehuset i Oslo.


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm