16 april Bokrelease: In an act of weaving

Varmt välkommen till bokrelease av In an act of weaving på Weld!

I början av hösten 2022 presenterade Nefeli Oikonomou och Weld projektet In an act of weaving – ett färglagt paraply som inleddes med festival i september bestående av dansföreställningar, installationer, videoverk, workshops och koreografiska interventioner och som forstatte med podcasts under resten av året. Nu är också boken med samma namn färdig att presenteras.

För att knyta ihop tematiken har vi valt att ha releasen i samband med att vi presenterar koreografen Anne-Mareike Hess nya verk som har just titeln Weaver och som visas på Weld 14–16 april. Bokreleasen äger rum efter den sista föreställningen söndagen den 16 april. Det blir ett after talk med Nefeli Oikonoumou och Anne-Mareike Hess och samtal med konstnärer som medverkat i In an act of weaving. Dessutom medverkar bokens grafiska designer Carola Ureta Marín som är på besök från Storbritannien.

In an act of weaving är för väventusiaster, danskonstnärer och alla som vill känna gemenskap igen. Ett initiativ som skapar nya vägar, en plattform för att ”hålla ihop tråden” igen. Den här boken är en reflektion, en tråd, ett collage, ett spår av konstnärliga processer och allt däremellan. Den syftar till att ge läsaren utrymme att vandra, associera, undra, glömma sig själv och komma tillbaka i olika former.

16 april kl 17.00–19.00

Weld
Norrtullsgatan 7

Boka: book.weld.seIn an act of weaving

Medverkande konstnärer: Marcus Baldemar, Paloma Madrid, Sandy Ceesay, Sebastian Lingserius, Nefeli Oikonomou, Ludmila Christeseva
Koordinator, initiativtagare, koreograf: Nefeli Oikonomou
Samproduktion: Weld
Producent: Ulrika Skoog Holmgaard, Scenit Produktion AB
Utvecklad inom Residency Program AADK, Spain
Med stöd av Kulturrådet. Initiativet är en del av Kvadrennalen
Grafisk design: Carola Ureta Marín
Omslag: Weavers performance av Nefeli Oikonomou. Foto av Sebastian Lingserius och grafisk design av CaUM.

Lyssna på In an act of weaving Podcasts

Följ på
thenebula.eu
Facebook
Instagram

 


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm