15-23 juni. Minifestival: Water @ Weld

Water @ Weld är en minifestival som undersöker ett av världens mest vanliga och egensinniga material, vatten. Festivalen arrangeras av koreografen och konstnären Pontus Pettersson tillsammans med Weld och har som utgångspunkt Pontus konstnärliga forskningsprojekt All Departures Are Waves.

Festivalen manifesterar en “halvvägs situation” av det pågående forskningsarbetet och presenterar olika aspekter av de fem delprojekten: Hydran, OMNI, SS20, Bodies of Water och Delta. Forskningsarbetet pågår mellan 2019 -2023 och tar fasta på de materiella, ekologiska, performativa och etiska kvalitéer som vatten kan innebära, som en vital del av allt levande. Som utgångspunkt och ankare för hela projektet finns konceptet Hydrofeminism som utvecklats av genusforskaren Aistrida Neimanis. Genom att se på vatten, och kanske också vara vatten, kan vi hitta en ny väg för feminism som en övergripande etik och politik för allt levande.

Under festivalen Water @ Weld kommer vi få se – Pontus sjunga och spela dragspel i A Dog Called Drama, hans första nya solo på 7 år. Sex dansare som tolkar vatten genom verket Bodies of Water. Den deltagande plattformen Delta som Pontus driver tillsammans med Izabella Borzecka med Melody Panosian som inbjuden konstnär. Text och performance med Sandy Harry Ceesay. Det dokumentära filmprojektet Hydran som installation som Pontus gör tillsammans med filmaren och konstnären Salad Hilowle. Vattniga musikaliska förslag med Hara Alonso.

Medverkande:
Adam Seid Tahir, Andrea Svensson, Daniela Escarleth Romo Pozo, Hara Alonso, Izabella Borzecka, Jonatan Winbo, Klara Utke Acs, Melody Panosian, Pontus Pettersson, Robert Malmborg, Salad Hilowle, Sandy Harry Ceesay, Sybrig Dokter, Bronwyn Bailey-Charteris.


15 juni
Kl 18.00–21.00 Workshop: Delta – An Ocean Call: Second Wave – Water Body. Med Melody Panosian

17-20 juni
I foajén: Den blå filten av Sandy Harry Ceesay
kl 13.00–17.00 Hydra – The Installation, installation av Pontus och Salad Hilowle
Regnrummet. Ljudinstallation av Hara Alonso
kl 19.00 A Dog Called Drama – solo med Pontus Pettersson

23 juni (Vanadislunden)
kl 19.00 Bodies of Water 

Boka på book.weld.se

Water @ Weld är samproducerad av Weld och MARC med stöd av Statens kulturråd


Med anledning av Covid-19 genomför vi våra publika händelser med begränsad publik, säkert avstånd mellan stolarna och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm